gtag('config', 'UA-156294256-1'); 385938362251492
top of page

סינקו דה מאיו- המסע שלי למקסיקו והולדת הפאלטאס

מאי זה החודש המושלם מבחינתי. לא רק כי נולדתי בו, לא רק כי ישראל נולדה בו, לא רק כי זה האביב האולטימטיבי והצמיחה של הטבע, אלא כי בסינקו-דה-מאיו, החמישי במאי, שזה מן יום גאווה מקסיקני שחוגגים בארצות הברית ומקסיקו לרגל ניצחון של המקסיקנים על הצרפתים. אני תמיד בעד לנצח צרפתים :)

אבל עכשיו ברצינות, אני למדתי לאהוב את מקסיקו בימים בהם גרתי בניו יורק וגיליתי כל כך הרבה אוכל טוב ואנשים מעולים, וביום ראשון אחד במאי גם גיליתי את הפאלטאס המקסיקנים.

זה היה יום שמשי והלכתי לי ברחוב ראשי בהארלם הספרדית במטרה לטעום כל מה שאני רואה בדוכני האוכל המקומיים. הייתי שנה אחרי סיום עבודה בתחום המוסיקה, עברתי קורס בישול אינטנסיבי ועבדתי כטבחית במסעדה קאריבית בברוקלין. הייתי כולי באקסטזה מסוגי האוכל המטורפים והשונים שגיליתי בעיר ועם ראש פתוח ורצון להבין מה הדבר הבא שאני הולכת לעשות. במכולת קטנה התגלה מקפיא ארוך מפוצץ בקרטיבים צבעוניים עם טעמים מרגשים ומוזרים- משהו שלא ראיתי בכל שלוש שנותיי בניו יורק עד כה. כישראלית חובבת קרטיבים זה פשוט היה וואו מומנט. הבנתי את הפוטנציאל והצעתי רעיון לקרטיבים טבעיים קטנים ואיכותיים כקינוח במסעדה בה עבדתי. זו הייתה ההתחלה, אהבה מביס ראשון, הרעיונות נראו לי אינסופיים, רלוונטיים לכל אדם ולכל אירוע, עם פוטנציאל מרגש לעיר שלי, תל אביב, ומשם הכל פשוט זרם כמו טקילה.

הגעתי למקסיקו לחקור, לטעום, ולהכיר בעיקר את תרבות העשייה של הפאלטאס המקסיקניים.

לכל עיירה קטנה יש פאלטריה בפינת רחוב בה משפחה מעבירה מדור לדור את העשייה הספציפית שלה, הסגנון המקומי והטעמים הייחודיים לה. הכרתי פירות מדהימים וחומרי גלם מסקרנים. מצאתי אנשים מיוחדים וגם פשוטים מאד, כאלה


שגם לא ידעו לקרוא או לכתוב לי מתכון פשוט. זה היה מסע קשה, מעייף, מפחיד לעיתים. זה היה מופלא, מעורר השראה, ומלא עוצמה. הרגשתי שאני במקום הנכון ושאני עומדת להביא משהו שאני כל כך מאמינה בו ומתרגשת ממנו למלא אנשים.

בסינקו-דה-מאיו אנחנו חוגגים את הולדת הפאלטאס שלנו, הלקוחות שלנו ותחילת העונה :)


הנה סרט קצרצר שעשה עבורי איתי טל המוכשר כשחזרתי לארץ והתחלתי את המסע פה.




コメント


Recent Posts
Archive
bottom of page
385938362251492