gtag('config', 'UA-156294256-1'); 385938362251492
top of page

השנה אשר מתחילה לה היום

שיפה ושונה (מאד) תהיה השנה אשר מתחילה לה היום…

וואו איזו שנה קשוחה, מכל כך הרבה היבטים... לנו, כמו כל עסק קטן ובינוני בישראל היא הייתה ועודנה מאד מאתגרת. כדי לשרוד היינו מוכרחים לשנס מותניים, לחשוב יצירתי, להחזיק אצבעות ובעיקר פשוט לעבוד ממש ממש קשה. הצוות שלנו במפעל ובמשרד ממשיך לתת בראש ולא מוותר.

אנחנו מרוכזים יותר מתמיד בלעשות מוצר איכותי וטעים, כל הזמן מחפשים איך להפתיע, להזין ולשמח את הלקוחות שלנו באופן הכי טוב שאפשר. זה דוחף אותנו קדימה.

אחד הדברים הטובים שיוצאים מהתקופה המטורפת הזאת הוא הרצון לעזרה הדדית ולשיתופי פעולה על מנת לחזק לא רק את עצמנו אלא גם את חברינו, הקולגות שלנו- הצועדים אתנו בדרך היצרנית הזאת שבחרנו בה. אני מאד אוהבת לדבר עם חקלאים, עם מגדלי מזון איכותי ומעניין. מפעים אותי כמה שעבודת הכפיים הזאת מצליחה לרומם את הגוף והנפש ולהחזיר אותנו למה שבאמת חשוב ומה שבאמת חסר לנו בימים אלה- החיבור לאדמה ולמרחב ולאוויר טוב.


לפעמים אני פוגשת חקלאים שמגדלים פירות או ירקות ממש כאן לידנו שאני משתמשת בהם לניסיונות על פאלטאס חדשים, ולאחרונה אני מתעסקת גם המון בירקות ובמה שנקרא ״אוכל-על״, superfoods, שגם מאד מעניינים אותי קולינרית וגם תומכים בבריאות הגוף שלנו ומחזקים את כל המערכות שלו. את חלקם אתם ודאי כבר מכירים- כמו הספירולינה של אלג׳ימור, אותה אנחנו מקבלים טרייה ישירות בבוקר הקציר היישר למפעל שלנו כדי שייכנס במלוא הדרו ותכונותיו הבריאים לתוך הפאלטאס ״סופר ספירולינה״ שלנו.


גילינו לאחרונה דרך סטארטאפ ישראלי גם את עלה המנקאי, העלה הכי קטן בעולם בעל סגולות מדהימות וערך תזונתי גבוה אותו מגדלים בחווה בקיבוץ בארי. גם עליו אני עושה ניסיונות בימים אלה.

עשב חיטה כבר טעמתם? ארנון שטמפר הוא חקלאי ותיק שמגדל עשב חיטה שנים רבות. את עשב החיטה סוחטים לקבלת מיץ ובכוסית אחת (45 מ"ל) יש כמות של ויטמינים ומינרלים כמו בקילו שלם של ירקות! מר שטמפר וחבריו שותים מן המיץ כל יום ומעידים על כך שהוא גורם להם לתחושה פיזית נהדרת ולבריאות מצוינת כבר עשרות שנים. מדובר בחבורה של ילדים בשנות ה 80 לחייהם.

מר שטמפר התקשר אלי ואמר לי שהמטרה העליונה שלו כעת היא לגרום גם לילדים אמתיים לשתות עשב חיטה כדי לבסס להם גוף חזק ובריא. לפי דעתו בתוך קרטיב זה יבוא להם הכי טוב. נרתמתי למשימה ובעצתו ערבבתי את מיץ עשב החיטה עם מיץ תפוחים טבעי והתוצאה מצוינת. בקרוב הטעימות מוכנות.


אז אולי נעשה משהו עבור עצמנו והיקרים לנו בזמן כל כך הפכפך ולחוץ. ננסה להתחיל את השנה החדשה עם קצת טוב לגוף.



שנה אזרחית טובה שתהיה- והכי חשוב, בריאה לכולנו.


נעמי






Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page
385938362251492